Puppets gebruiken in de godsdienstles

Tom, de rechtse puppet, kwam in de klas toen het ging over de gelijkenis van de wijze en dwaze bouwer. Tom vind het heel belangrijk om rijk te zijn. Dan tel je mee. Hij heeft ook veel geld, vertelt hij, hij is miljonair. Hij vertelt ook dat hij mensen die arm zijn maar dom vindt. Daar wil hij eigenlijk ook niet mee om gaan. 'Maar Tom, waar heb jij je geld?' Hij vertelt dat het veilig op de bank staat als hij het niet nodig heeft. 'Tom, ik hoorde pas, dat banken ook failliet kunnen gaan. Dat zou dan betekenen dat jij geen geld meer hebt. Dat je alles kwijt bent.' Tom raakt helemaal in de stress, want hij beseft dat hij dan niet meer meetelt. Er blijft niets meer voor hem over.

Dit past dan bij de uitspraak van Jezus: rijk zijn is niet belangrijk.

De poppen kun je zelf maken. Er zijn veel sites te vinden waar je kunt zien hoe ze een puppet maken. Deze youtubefilm geeft stap voor stap uitleg. (engels) Het is een mooi patroon.
Puppets kun je o.a. hier kopen.

Als je leert buikspreken is het natuurlijk helemaal prachtig.

Bekijk het promotiefilmpje hieronder. Voor deze engelstalige cursus moet je betalen. Voor mij was het een prima cursus, waarbij ik buikspreken geleerd heb. De eerste 5 lessen zijn gratis en kun je zien hoe de lessen opgebouwd zijn.
Alle gesproken tekst is ook uitgeschreven. Ben je niet zo goed in engels, vertaal dan de tekst in het nederlands met www.vertalen.nu/zinnen/


Klik hier voor de site om buikspreken te leren

Klik dit scherm weg om de hoofdpagina weer te zien of klik hier om opnieuw 'godsdienstles.nl' te openen