Poppenkastpoppen

Je hebt nodig:

Werkwijze:

Week een aantal eierdozen in warm water. De pulp valt uit elkaar. Mocht dat niet gaan, trek de pulp in kleine stukjes. Knijp zoveel mogelijk water uit de pulp en meng het met behangplaksel zodat er een smeuiige brei ontstaat. Wil je de koppen wat lichter, meng er dan ook wat zaagsel door.

Maak een bol van het mengsel en steek het op een stok. Vorm er een kop van. Onderaan de nek maak ik een 'kraagje', zodat de kleding daar op blijft hangen. Laat de kop een paar dagen drogen.

Vervolgens schilder je de kop in huidkleur, daarna ogen, wenkbrauwen en mond schilderen. Kleren.
Een eenvoudige jurk is al prima. Hier vind je het patroon van de jurk en de handjes. Je kunt ook handjes maken van het pulpmengsel, maar die zijn wat zwaarder. In de tunneltjes rijg je een draad. Die kun je vastknopen en geven je de mogelijkheid om te wisselen van kleding en koppen. Wees creatief met het bedenken van accessoires. (Voor Mozes heb ik twee stokken van pijperager gemaakt, een met de kop van een slang en een gewoon. Ook een extra wit handje wat ik om zijn bestaande hand kon vouwen) Hier kun je het patroon vinden voor colbert en broek.

Je kunt ook poppen maken met een kop van vilt.

Hier vind je het patroon van het lijf en het hoofd.
Hier vind je het patroon van een jas en hoed.
Hier vind je het patroon van een jurk.
Hier vind je de beschrijving van het lijf en de jurk.
Hier vind je de beschrijving van de jas, hoed en sjaal.

Naar de site